Pivo se v Břeclavi vaří již více než 500 let

Pivo se v Břeclavi vaří již více než 500 let

Jak vaříme pivo

NAŠE TECHNOLOGIE

Současná břeclavská piva jsou produkována staročeskou metodou, tzn. dekokcí na dva rmuty, a to za použití výhradně českých surovin.

KVALITNÍ INGREDIENCE

Kvalitní ingredience

Místní voda z Kančí obory, slad plzeňského typu a české odrůdy chmele Sládek a Žatecký poloraný červeňák jsou základem pro tradiční český ležák.

FERMENTACE

FERMENTACE

Oproti modernímu trendu používání CK tanků kvasí pivo ze Zámeckého pivovaru výhradně v otevřených kádích ve spilce po dobu 10 dní.

ZRÁNÍ

ZRÁNÍ

Způsob a delší doba kvašení se pak zhodnocuje v ležáckém sklepě, kde pivo dozrává 6 – 12 týdnů.

KVALITA CHUTI

KVALITA CHUTI

Našemu pivu tak zůstává plné sladové tělo a kořeněná hořkost charakteristická pro tradiční český ležák.

Ochutnejte

NAŠE PIVA

Jsme přesvědčeni o tom, že výroba piva v Břeclavi musí navazovat na svůj dávný věhlas. Od roku 2012 oživujeme tradici vaření piva.
V našem pivním portfoliu naleznete vedle stálých piv také pivní speciály, nefiltrovaná a nepasterizovaná piva.
Tož na zdraví.

nabídka piv